7 Days Voice Challenge

Je bent ingeschreven op de nieuwsbrief!

Deze gratis training is speciaal voor jou. Binnen 7 dagen ontvang je elke dag een e-mail met praktische oefeningen en informatie om direct aan de slag te gaan. 


Stap 1


Stap 2


Stap 3

Vul dan bovenstaand formulier in met uw naam en e-mailadres.

Binnen enkele seconden ontvang je een eerste e-mail in je mailbox. De komende 7 dagen ontvang je elke dag een nieuwe e-mail met nieuwe oefeningen.


Deel deze challenge op je social media en stel me je persoonlijke vragen via DM.  Doe dit door @voicetrainingcentre te volgen en te taggen.

Wat kan je verwachten?

Een goede stemroutine is belangrijk om heesheid en stemvermoeidheid te voorkomen. En zoals u weet, is voorkomen nog altijd beter dan genezen. Tijdens deze eerste dag geef ik je veel tips om een gezonde stem te behouden. Een praktische, dagelijkse routine die je stem fit houdt.

Na het spreken of zingen, kan je stem vermoeid aanvoelen. Zeker als je het niet gewend bent of als je ineens je stem weer heel intensief gaat gebruiken. In dag 2 gaan we dieper in op 4 korte oefeningen die je elke dag kunt doen na een periode van stemvermoeidheid. Je stem zal over een week merkbaar beter aanvoelen.

Een pijnlijke keel? Het zou een blokkade in je emotionele energie kunnen zijn. Stress, angst en emoties hebben een grote invloed op je stem. Denk maar aan die brok in je keel als iets je diep raakt. Dit kan je stem zodanig beïnvloeden dat het jouw stemkwaliteit verandert. Tijdens deze derde dag gaan we met ademhalingsoefeningen aan de slag om je meer bewust te worden van de onderliggende oorzaken van je stemproblemen.

Na langdurig zingen, spreken, COVID of verkoudheid… merk je wellicht dat je jouw stem forceert. Het voelt pijnlijk en gespannen aan. Je kan zelfs een beetje hees zijn. Tijdens dag 4 leer ik je een larynxmassage die je na een periode van overbelasting van de stem gemakkelijk thuis kunt uitvoeren.

Stretchen voor het sporten is vanzelfsprekend. Voordat je spreekt of zingt, is dat vaak niet zo. Toch is het minstens zo belangrijk om je stem de zorg te geven die het verdient. Met deze stretchoefeningen die ik je op dag 5 leer, ben je al op de goede weg.

Het diafragma speelt een belangrijke rol bij het spreken en meer specifiek bij onze ademhaling. Een ontspannen diafragma zal je daarom helpen om gemakkelijker te ademen, dus ook het spreken en het zingen zullen verbeteren. Op deze zesde dag werken we samen aan een aantal yoga-oefeningen om je diafragma te ontspannen.

Warming up en cool down is net zo belangrijk als je stemtraining. Tijdens onze laatste dag gaan we aan de slag met de Lax Vox en leren we je stem op een goede manier opwarmen. Een vaardigheid die elke professionele spreker en zanger zou moeten beheersen. Een goede warm up en cool down is de basis van alles!

Je bent ingeschreven op de nieuwsbrief!