In onze praktijk worden de zaken behandeld: 

✔ Organische en functionele stemstoornissen

✔ Stem bij transgender personen

✔ Globusklachten

✔ Hyperventilatie en hartcoherentietraining

✔ Articulatiestoornissen en oromyofunctionele therapie

Klik hier en maak je afspraak

Stemstoornissen

Een stemstoornis is een aandoening van de stem of het stemapparaat, met als gevolg afwijkingen in de klank, de omvang en het volume van de stem. De oorzaak kan organisch of functioneel zijn. Bij patiënten met een stemstoornis is het stemgeluid hees, schor, te hoog, te laag, te zacht of te luid of de stem valt weg of slaat over. Er kan sprake zijn van keelpijn, keelschrapen, hoesten en een vermoeid gevoel in de keel. Ook kunnen er klachten zijn met betrekking tot de ademhaling.

Alvorens we starten met therapie raad ik aan een NKO-arts te raadplegen zodanig dat we via objectieve beeldvorming naar de stembanden kunnen kijken. 

Het behandelplan is afhankelijk van de stoornis. Tijdens een intakegesprek bespreken we de mogelijkheden voor jouw hulpvraag.

voicetrainingcentre.png

Tarieven en terugbetaling

Prijs

Terugbetaling

Terugbetaling

verhoogde tegemoetkoming

Intake

anamnese & onderzoek

€ 160,00

€ 76,00

€ 119,32

Sessie 30'

in de praktijk of online

€ 40,00

studententarief €30,00

€ 16,91

Sessie 60'

in de praktijk of online

€ 80,00

studententarief €60,00

€ 33,99

€ 23,09

€ 46,01

Deze terugbetaling is enkel geldig indien je in aanmerking komt voor terugbetaling in kader van een stemstoornis of bij oromyofuntionele therapie. Hiervoor dient er een aanvangsbilan worden opgemaakt en dit zit verwerkt in de prijs van het intakegesprek. Nadien heb je een voorschrift nodig van een arts-specialist.