De podcast is een persoonlijk non-profit project uit liefde en passie voor podcast en gesproken taal. Hieronder stel ik de volgende onderwerpen voor die aan bod zullen komen. Ik neem je graag mee in mijn project en vind jouw input zeer waardevol. Voor elke aflevering heb ik een Google Form opgesteld met een aantal korte vragen. 

#3 Omgaan met spreekangst 

Heel wat mensen ervaren ooit spreekangst. Dit kan in familiale kring zijn, bij vrienden maar zeker wanneer je voor een groep moet spreken. Het gesproken woord heeft ondertussen al een hele evolutie doorgemaakt en wordt steeds meer digitaal weergegeven. De komst van podcasts, online cursussen, meetingen... maken het nog uitdagender. Iedereen moet plots extravert zijn en graag voor een groep spreken. Dat is zeker niet zo! Overwinnen van je angsten begint bij jezelf en ik geef je graag wat tips hoe je dat kan doen. 

Klik hier voor het formulier en bepaal mee waarover ik spreek in de deze  aflevering

#4 Basistechnieken voor akoestiek 

Akoestiek is een belangrijk onderdeel indien je een heldere opname wil zonder veel ruis. Het blijft een moeilijke opgave om ervoor te zorgen dat er geen achtergrondgeluid hoorbaar is en dat je stem helder klinkt. Ik geef je 4 tips voor een goede akoestiek tijdens je podcast. Andere vragen? Vul even het formulier in!

Klik hier voor het formulier en bepaal mee waarover ik spreek in de deze aflevering

#5 Stemhygiëne en -opwarming 

 

Het is belangrijk om je stem goed op te warmen alvorens je start aan je podcast. Zo zorg je dat je stem je niet in de steek laat. Stemhygiëne is belangrijk om je stem in goede conditie te houden. Net zoals elke topatleet dien jij ook je stem goed te verzorgen en op te warmen. 

Klik hier voor het formulier en bepaal mee waarover ik spreek in de deze aflevering

#6 Van idee tot podcast  

Heel wat mensen hebben goede ideeën maar krijgen deze ideeën niet onder woorden of kunnen hun woorden niet goed overbrengen. Een goed idee is essentieel om te starten maar hoe ga je verder vanaf dan? Ik vertel het je graag in deze aflevering en neem je mee in het proces van het maken van een podcast van begin tot einde.

Klik hier voor het formulier en bepaal mee waarover ik spreek in de deze aflevering

#7 Intonatie bij public speaking 

Heb je er ooit al over nagedacht dat de manier waarop je iets zegt vaak meer verteld dan de inhoud? Jouw intonatie geeft jouw intentie weer en het is belangrijk om deze aan te passen aan je publiek. Aangezien je geen beeld hebt om jouw verhaal te ondersteunen, moet je ervoor zorgen dat jouw intonatie het beeld creëert zodanig dat je luisteraar volledig mee is in jouw verhaal. In deze aflevering vertel ik over de verschillende intonatiepatronen en hun betekenis.

Klik hier voor het formulier en bepaal mee waarover ik spreek in de deze aflevering

#8 Articulatie bij public speaking 

Het verzorgen van je articulatie zorgt ervoor dat je een breder publiek kan aanspreken maar dit zonder je authenticiteit te verliezen. Hoe doe je dat? Wel ik geef je alvast heel wat tips op je articulatie te verbeteren. 

Klik hier voor het formulier en bepaal mee waarover ik spreek in de deze aflevering

Make your voice count: podcast cursus

Word een zelfzekere spreker voor jouw podcast of online cursus!

Start met deze cursus en ga stap voor stap aan de slag met praktische oefeningen om je spreekangst te overwinnen en de spreker te worden die je altijd al wilde zijn.

Weinige zijn geboren als ervaren, entertainende spreker. Als spreker wil je jouw publiek informeren, tussendoor aan het lachen brengen en hoop je dat jouw publiek aan jouw lippen hangt tot het einde. Het lijkt bij sommige vanzelf te gaan. News flash, dat is het niet. Omwille van mijn professionele keuzes moest ik mezelf uitdagen om workshops te geven, online cursussen en nu ook een eigen podcast te maken. Jouw stem, articulatie en intonatie bepaalt voor een groot deel hoe jij overkomt bij jouw luisteraar. In plaats van te investeren in dure materialen, zou je beter investeren in jezelf en dat kan met deze cursus! 

Ken jij dat?

 • Je hebt heel veel goede ideeën maar weet niet hoe je jouw ideeën in woorden kan omzetten en jouw publiek kan aanspreken

 • Je vindt dat jouw stem niet mooi klinkt en houdt er niet van om jezelf te horen op audio

 • Je kan jouw enthousiasme niet laten weerklinken in jouw stem en je klinkt vaak hetzelfde

 • Je hebt vaak last van een krakerige stem tijdens het opnemen en jouw stemkwaliteit is zeer wisselend

 • Je ziet door het bos de bomen niet meer en weet niet welk materiaal je moet aankopen voor goede audio-opnames tijdens jouw podcast

Maar wil jij ook...

 • Een duidelijke strategie om je content op te bouwen en je luisteraars een rode draad te geven tijdens jouw verhaal

 • Jouw authentieke stem ontdekken en ervoor zorgen dat je op jouw stem kan vertrouwen

 • Vol zelfvertrouwen jouw podcast of online cursus lanceren

 • De juiste tools aangereikt krijgen zodat je jouw akoestiek kan verbeteren en de juiste materialen kan selecteren zonder veel geld te hoeven investeren

 • Jouw uitspraak verbeteren zodat je meer mensen kan bereiken zonder jouw authenticiteit te verliezen

Kan je jezelf volledig vinden in het bovenstaande verhaal? Dan heb ik dé cursus voor jou gemaakt.

In deze cursus leer ik je aan hoe je je stem kan gebruiken om jouw boodschap goed te laten overkomen. Vaak is het verschrikkelijk om jezelf te horen en vertaalt jouw stem jouw boodschap niet op de correcte manier. Het is een volledig uitgewerkte cursus met de wetenschappelijke evidentie als basis. Daarnaast wordt er intensief ingegaan op het oefenen van de verschillende technieken.

 

De cursus omvat 7 modules:

 1. Stabiliteit: stemhygiëne & stress

 2. Mindset en omgaan met spreekangst

 3. Microfoontechnieken en akoestiek

 4. Stemtechniek en -opwarming

 5. Ademhaling

 6. Articulatie

 7. Intonatie

De eerste 10 deelnemers krijgen een exclusieve korting van 50%. 

Ik kijk er alvast naar uit om samen met jou aan de slag te gaan en van jouw podcast een succes te maken! 

Voice Training Centre bv

Molièrelaan 188 - 1050 Elsene

0760.499.992

BE98 7390 2142 6893

+32 479 688 853

 • Facebook - Black Circle
 • Instagram - Black Circle
 • LinkedIn - Black Circle

Alle prijzen zijn steeds incl. btw.  (logopedie en psychologie zijn vrijgesteld van btw)

© 2017 Anouk De Vleeschhauwer - Alle rechten voorbehouden